A borosta

 2010.11.01. 13:45

Levágott lábköröm az íróasztalon.  Ez az első jel. A túl nagy borosta a második. A harmadik pedig nem lehet más, mint a kócos haj. Biztos tünetei a lelki bajoknak. Aki tapasztalja magán és hajlandó észrevenni, az már a végét járja. Az életre lehet sok jelzőt ragasztani, de mind csak azt mutatja, hogy valójában mennyire megfoghatatlan fogalom. A lelki bajok mélységétől függően lehet durvább is a kép. Üres üvegek a padlón és összegyűrt alufólia az ágyon. Mindenki tudja, hogy milyen úton kell keresztülmennie, hogy kitaláljon a sötétből. Vannak azonban, akik a sötét legmélyére mennek, hogy bizonyítsék az életnek, hogy mennyire bátrak. Aki ezt választja, valószínűleg szerelmes az életbe.

Gyere cimborám. Szólt telefonon Peti a társnak, aki vezetője lesz éjszaka. Olyan vezető, mint Dante-ének Vergiliusz. A sötétben ő fogja mutatni az utat, vagy legalább tartja benne a lelket. Mindketten tudatuk legkeskenyebb pallóján fognak egyensúlyozni az éjjel, de csak Petinek lesz külön teher a lelkében ami nehezíti az akrobatikus mutatványt. Amikor a hideg kezd fázni, amikor a tűz gyullad meg, abban a pillanatban semmisül majd meg a teher és ezt mindketten tudják.Eljön az éjszaka. Sötét van kint és bent is csak egy számítógép monitorjából szűrődik ki fény. Az is tompán mert a füst megtölti a szobát és kiszorítja a valóság körvonalát a lelkükből. Most kezdődik a szertartás. Filozófiai eszmecserék és világkép váltások kockáztatják az éppelméjűség visszatérését. A bor kiborul a szőnyegre és már egyikőjüket sem érdekli. A füst kezd folytogatóvá vállni. Ez a legsötétebb rész. Dante a sátánnal néz farkasszemet, amíg ők ketten a női lelkek egyszerűségét nevetik ki. Nem gondolják komolyan, de az a tudat, hogy a szenvedés okát ki lehet nevetni, felszabadító érzés. Már a sátán sem félelmetes. Egy gonosz kutya csak aki harap, ha közel megyünk hozzá. A kábulat lassan felőröli energiájuk maradékát és belehajszolja őket az alvás könnyű mámorába. Pocsolya szagó szájjal köszönt a másnap reggel, de a helyszín már megváltozott. Ez már a valóság világa. Hajszálakat elfésülni, borostát levágni a többi mehet a szemétbe.

Új lap, ahogy mondják közhelyesen, mert nem merik azt mondani, hogy megtisztult lélek. Nem is lehetne más. Az emberiség ősidők óta csinál valamit amit nem határoznak meg. Egyesek szégyellik, míg mások már-már exibícionalista hajlamaikat élik ki vele. Ez a cselekedet nem más, mint a lélek megfürdetése és szárítása, pácolása (alkohollal) és füstölése.

A bejegyzés trackback címe:

https://ahelyesdivatiranyzatutvesztoinekfolterkepezese.blog.hu/api/trackback/id/tr592413573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása